nakon jučerašnjih hapšenja

Asim Kamber, Fazir Vukalić i Mirela Husić jutros predati Tužilaštvu BiH

Hronika17.09.20, 09:48h

Asim Kamber, Fazir Vukalić i Mirela Husić jutros predati Tužilaštvu BiH
Jučer su pripadnici SIPA-e izvršili pretrese na četiri lokacije u Sanskom Mostu i tom prilikom izuzeli određenu dokumentaciju, mobitele, kasete za diktafone i druge uređaje za elektronsko pohranjivanje podataka

 

Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić predati su jutros u nadležnost Tužilaštva BiH, nakon što su ih jučer uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu.

 

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prevare za koja se sumnja da su počinjena tokom općih izbora 2018. godine.

 

Jučer su pripadnici SIPA-e izvršili pretrese na četiri lokacije u Sanskom Mostu i tom prilikom izuzeli određenu dokumentaciju, mobitele, kasete za diktafone i druge uređaje za elektronsko pohranjivanje podataka.

 

Kamber, Husić i Vukalić su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a s ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!