mirko šarović pojasnio

Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e jer nije bilo predstavnika iz reda Hrvata, evo zašto se nisu pojavili

Front16.09.20, 14:05h

Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e jer nije bilo predstavnika iz reda Hrvata, evo zašto se nisu pojavili
- Ova priča se nastavlja jer je naš zadatak dati mišljenje o kandidatima za te pozicije, a konačan stav daje Vijeće ministara - zaključio je Šarović

 

Član parlamentarne Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Mirko Šarović (SDS) kazao je danas novinarima u Sarajevu da današnja sjednica nije održana jer nije bilo uvjeta za to budući da nije bilo niti jednog predstavnika iz reda hrvatskog naroda.

 

- Nezvanično smo obaviješteni, iako nije bilo pismenog obrazloženja, da oni nisu došli zato što na dnevnom redu sjednice nije bilo i pitanje imenovanja trećeg čovjeka po važnosti u OSA-i iz reda hrvatskog naroda. To je ono što ja znam - pojasnio je Šarović.

 

Govoreći o narednim koracima, najavio je da bi predsjedavajući Komisije trebao zakazati novu sjednicu kada se za to steknu uvjeti, ali da li će se tada birati treći član u toj agenciji nije mogao potvrditi.

 

- Ova priča se nastavlja jer je naš zadatak dati mišljenje o kandidatima za te pozicije, a konačan stav daje Vijeće ministara - zaključio je Šarović.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!