Reakcija SDA na sastanak Dodika s vrhom RH

Ovo je jako loša poruka zvaničnog Zagreba prema BiH... Nemojte unositi dodatno nepovjerenje u odnose dvije države!

Front16.09.20, 12:11h

Ovo je jako loša poruka zvaničnog Zagreba prema BiH... Nemojte unositi dodatno nepovjerenje u odnose dvije države!
SDA poziva predsjednika i premijera Hrvatske da imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa između BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepovjerenje i narušavaju odnosi između dvije države i dva naroda

 

Prijem koji predsjednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković organizuju za Milorada Dodika nosi opasnost za dodatnu destabilizaciju prilika u Bosni i Hercegovini, ocijenila je Stranka demokratske akcije .

 

Kako kažu u ovoj stranci, potpuno zaobilaženje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH jako je loša poruka zvaničnog Zagreba prema našoj državi.

 

- Izuzetno je štetno da predsjednik Hrvatske ignoriše poziv Predsjedništva BiH za razmjenu posjeta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano prijeti podjelom države BiH, blokira rad državnih institucija i euroatlantski put zemlje, vrijeđa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama, te im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a - navodi se u saopćenju.

 

SDA poziva predsjednika i premijera Hrvatske da imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa između BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepovjerenje i narušavaju odnosi između dvije države i dva naroda.

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još