Najviše ih je u kantonima u kojim dominira jedna stranka

U ovim opštinama u BiH građani neće imati izbora - moći će glasati samo za jednog kandidata za načelnika

Front16.09.20, 10:44h

U ovim opštinama u BiH građani neće imati izbora - moći će glasati samo za jednog kandidata za načelnika
Nema tu nikakve tajne. Ovdje sam rođen, odrastao sam i živim ovdje. Ovo je mala sredina, svi se poznajemo, komunikacija s građanima je neposredna, bez posebno određenih termina i dostupan sam im 24 sata na dan, kaže Muminović

 

Tajib Muminović, načelnik Teočaka koji je ovu funkciju preuzeo prije 26 godina, na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini ponovo je kandidat SDA za ovu poziciju i jedini je kandidat za poziciju načelnika ove godine. Sedmi put će uzastopno obavljati funkciju načelnika, s prilikom da na istoj poziciji bude rekordnih 30 godina do narednih lokalnih izbora.

 

Ranije je za Oslobođenje kazao kako nije nikakva ni tajna ni čudo što je načelnik s najdužim stažom u BiH.


- Nema tu nikakve tajne. Ovdje sam rođen, odrastao sam i živim ovdje. Ovo je mala sredina, svi se poznajemo, komunikacija s građanima je neposredna, bez posebno određenih termina i dostupan sam im 24 sata na dan - kaže Muminović.

 

Općina Teočak jedna je od najmanjih u Bosni i Hercegovini, kao i jedna od najsiromašnijih, ali to ranijih godina nije sprečavalo stranke i pojedince da se kandiduju na ovu poziciju. Ove godine ispada da je Muminović ipak prevelik zalogaj za ostale.

 

Zanimljivo je i to da osim Teočaka, u našoj zemlji ima ukupno još sedam lokalnih zajednica u kojima građani neće imati izbora, nego glasati samo za jednog kandidata. Najviše općina s jednim kandidatom je u kantonima gdje HDZ godinama dominira, pa će ove godine u Domaljevcu imati Stjepana Piljića, u Orašju Marijana Oršolića, u Grudama Ljubu Grizelja te u Ravnom Andriju Šimunovića.


SNSD i SDA će kandidate bez protivnika imati u po dvije općine - u Mrkonjić-Gradu će SNSD-ov kandidat biti Dragan Vođević, dok će to u Jezeru biti Snežana Ružičić, a SDA će, pored Muminovića u Teočaku, kandidata imati u Olovu, gdje će građane i dalje predstavljati Đemal Memagić, vlasnik firme “Alma Ras”.
 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!