Dok SIPA pretresa njegov stan

Oglasio se Asim Kamber: Sinoć sam dobio poruku od prijatelja da će se jutros desiti ta akcija... Nisam u Sanskom Mostu...

Front16.09.20, 08:41h

Oglasio se Asim Kamber: Sinoć sam dobio poruku od prijatelja da će se jutros desiti ta akcija... Nisam u Sanskom Mostu...
Sve su to medijske špekulacije kojom se i ja dovodim u vezu, kaže Kamber

 

Asim Kamber (SDA), federalni zastupnik i predsjednik SDA Sanskog Mosta, neposredno nakon pretresa njegovog stana u Sanskom Mostu javio se za "Avaz" i kazao da ništa nije uradio te da je još u junu prošle godine pozivao Tužilaštvo USK da provede istragu o, kako kaže, navodnim izbornim nepravilnostima.

 

- Moram se spremati da se javim istražiteljima, pa nemam puno vremena - kazao je napočetku izjave za "Avaz".

 

Na pitanje je li u Sanskom Mostu rekao je: Nisam.

 

- Sve su to medijske špekulacije kojom se i ja dovodim u vezu. Čovjek koji je glavni svjedok u ovom predmetu je ležao u zatvoru zbog prevara građana Sanskog Mosta i decertificirani je imam, izbačen je iz Islamske zajednice jer je potkradao džematlije i djecu. On je i pisao na društvenim mrežama kako je on dogovorio sa Ćazimom (Hasanspahić, tužilac Tužilaštva BiH, op. a.). Sinoć sam dobio i poruku od prijatelja koji mi je javio da će se jutros desiti ta akcija. Danas sam imao planirana četiri sastanka: Međutim sad sam obavezan ići davati neke izjave - kazao je Kamber.

 

Podsjetimo, SIPA od jutros pretresa njegov stan u Sanskom Mostu.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još