komisija bila na terenu

Izolatorij s Bjelava seli se u Buća Potok

Hronika15.09.20, 18:23h

Izolatorij s Bjelava seli se u Buća Potok
- Taj paviljon je bio izuzet za Izolatorij, za smještaj lakše oboljelih Covid pacijenata, ali na današnjem sastanku s komisijom koju je imenovala Vlada KS i Krizni štab, ponudili smo im novo rješenje za izolatorij, internat Željezničkog srednjoškolskog centra u Buća Potoku


Muhamed Omerović, direktor Studentskog centra Sarajevo nam je danas oko 17 sati, odmah nakon završenog radno-konsultativnog sastanka uprave ove institucije Kantona Sarajevo, rekao da je Studentski centar  KS potpuno spreman za prijem studenata, i na Bjelavama i u Nedžarićima.

 

No, rekao je za Oslobođenje i to da od danas Izolatorija na Bjelavama, u Paviljonu 2, više neće biti.

 

- Taj paviljon je bio izuzet za Izolatorij, za smještaj lakše oboljelih Covid pacijenata, ali na današnjem sastanku s komisijom koju je imenovala Vlada KS i Krizni štab, ponudili smo im novo rješenje za izolatorij, internat Željezničkog srednjoškolskog centra u Buća Potoku, koji je potpuno spreman za izolatorij.

 

Direktor Omerović tvrdi da je komisija bila na terenu, i konstatovala da će osloboditi prostor paviljona na Bjelavama.

 

- Pozivam sve studente da budu korisnici naših usluga, jer su prostori SC potpuno bezbjedni, u svakom pogledu- kaže direktor Omerović.

 

Na našu primjedbu da će na UNSA biti uglavnom online nastava Omerović kaže da do sada imaju blizu 1.000 prijava studenata za korištenje studentskih domova.

 

- Mi očekujemo da će taj broj biti i veći, ali formiranje izolatorija u Paviljonu na Bjelavama je nanijelo ozbiljnu štetu Studentskom centru, donijelo mu loš rejting, tako da imamo i malo ustezanja studenata, kaže Omerović, napominjući da će od danas prostori Studentskog centra isključivo služiti svrsi za koju su registrovani. Znači, za studente.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još