VIDEO/ Predsjednik SDA nakon sjednice Kolegija

Izetbegović: Čampara će nakon ovog teško ostati u SDA... Neka pogleda kako su mu prošli prethodnici...

Front14.09.20, 17:46h

Izetbegović: Čampara će nakon ovog teško ostati u SDA... Neka pogleda kako su mu prošli prethodnici...
Do sada smo imali pet, šest ljudi koji su otišli iz SDA zbog određenih "nezadovljstava", "puta kojim ide SDA", "demokratije u stranci" i onda SDA izađe na izbore i pobijedi, kaže Izetbegović

 


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakir Izetbegović nakon sjednice Kolegija SDA izjavio je da će Aljoša Čampara "teško ostati član SDA nakon formulacija koje je obrazložio u svojoj ostavci u Predsjedništvu Stranke.

 

-  Mislim da će on teško ostati u SDA pošto je istrčao s tim i kazao šta je imao. Čampara je dao neopozivu ostavku, nju će da prihvati Glavni odbor SDA, jer on ga je imenovao, a ostalo šta će se dalje dešavati ne znam, ne mogu da predvidim. SDA mu je dala šansu, priliku, podršku, kako će on da uzvrati, vidjećemo. O tome će se dalje baviti Kantonalni odbor SDA - izjavio je Izetbegović.

 

Predsjednik SDA kazao je da se čuo sa Čamparom, te da je obavio razgovor s njim prije njegovih odluka.

 

- Znam razloge njegove ostavke, ali ne bih dalje. Do sada smo pet-šest puta imali ljude koji odlaze iz SDA i onda redovito nađu neka nezadovoljstva demokratijom, nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide i tako dalje. Onda izađemo na izbore, SDA dobije svojih 310.000 glasova. Gospodin Čampara će donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su prošli i koliko su dobili glasova - kazao je Izetbegović.

 

Naveo je da SDA nije savršena, "ali je to jedna jako dobra demokratska stranka u kojoj može svako da govori i Čampara i Šemso Mehmedović i da ne snose nikakve posebne posljedice".

 

- Mogu svi da govore šta misle, ovo je jedna demokratska i najjača stranaka u BiH. Biće afera, korupcije gdje god ima vlasti, ali rješavat će se i biće odstranjeni oni koji prave probleme na bilo koji način - kazao je Izetbegović.

 

Predsjednik SDA je kazao da je na sjednici Kolegija stranke "većinom razgovarano o predizbornim aktivnostima, sloganu SDA,  o radu, odnosno neradu Vijeća ministara, o zakašnjelim odlukama Vijeća ministara, te o potrebi da se Ministarstvo civilnih poslova konačano pokrene". 

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još