najavio smjenu vlade ks

Nikšić o Čamparinoj ostavci: 'Drago mi je da postoje zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u...'

Front14.09.20, 12:42h

Nikšić o Čamparinoj ostavci: 'Drago mi je da postoje zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u...'
Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će govora biti i o ovom potezu

 

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je danas na pres-konferenciji da mu je drago što postoje ''zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u ovoj zemlji'' komentarišući ostavku Aljoše Čampare na funkcije u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije.


Nikšić je najavio smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

 

''Ja ne volim komentarisati stanje u drugim političkim partijama. Smeta mi kad drugi više komentarišu stanje u SDP-u nego ljudi koji su u SDP-u tako da ću se suzdržati od komentara o stanju unutar SDA. Mi smo kao ozbiljna politička partija, kao i četvorka kao ozbiljan politički projekat, rekli da imamo 18 zastupnika u Kantonu Sarajevo za obaranje aktuelne Vlade, ali nam ne pada napamet da uđemo grlom u jagode u tu Vladu već želimo da napravimo program. Naše ekipe rade program za buduću kantonalnu Vladu'', rekao je Nikšić danas u Sarajevu.

 

Podsjećamo, Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će govora biti i o ovom potezu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!