Slobodna Bosna tvrdi

Aljoša Čampara napustio stranačko Predsjedništvo, ali ostaje u SDA!

Front13.09.20, 18:31h

Aljoša Čampara napustio stranačko Predsjedništvo, ali ostaje u SDA!
Još najmanje pet članova aktuelnog rukovodstva ne slažu se sa trenutnom politikom vodeće bošnjačke stranke, ali svoje nezadovoljstvo nerado iznose u javnosti, pokušavajući se za svoje ciljeve izboriti na sjednicama stranačkog Predsjedništva

 

Član Predsjedništva SDA, Aljoša Čampara, odlučio je povući se iz aktuelnog Predsjendišrva SDA, ali i dalje ostaje član vodeće bošnjačke partije, tvrdi Slobodna Bosna iz navodno pouzdanih izvora.

 

Prema pouzdanim saznanjima Slobodne Bosne, Čampara se odlučio distancirati od aktuelnog vođstva stranke, no sasvim izvjesno neće prelaziti u drugu partiju kao što se neko vrijeme javno nagađa, nego će ostati član SDA "do daljnjeg" i obavljati dužnosti koje su mu povjerene nakon parlamentarnih izbora 2018. godine, kada je izabran za kantonalnog zastupnika. 

 

Prema saznanjima "Slobodne Bosne", Čampara nije jedini nezadovoljnik u aktuelnom Predsjedništvu SDA. Još najmanje pet članova aktuelnog rukovodstva ne slažu se sa trenutnom politikom vodeće bošnjačke stranke, ali svoje nezadovoljstvo nerado iznose u javnosti, pokušavajući se za svoje ciljeve izboriti na sjednicama stranačkog Predsjedništva. 

 

Koliko će Aljoša Čampara ostati član SDA veliko je pitanje, koje će se vjerovatno razriješiti na narednom stranačkom Kongresu, koji bi se trebao održati 2022. godine, kada će se vjerovatno birati i novo stranačko rukovodstvo. 

 

Čampara će do narednog stranačkog kongresa ostati član SDA, ali kao kantonalni zastupnik neće nužno slijediti upute stranačke Centrale.

 

Podsjećamo, Čampara je u aktuelno Predsjedništvo SDA izabran naknadno, na sjednici Glavnog odbora, kada je dobio ubjedljivo najveći broj glasova. 

 

Čampara je na Facebooku danas jasno naznačio da se povlači iz Predsjedništva SDA, a to ne znači i njegovo povlačenje iz stranačkog članstva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još