VIDEO/ Zbog tvrdnje da 'prima mito'

Milan Tegeltija uz harmoniku najavio: Sljedeće sedmice tužim SDA!

Front12.09.20, 20:10h

Milan Tegeltija uz harmoniku najavio: Sljedeće sedmice tužim SDA!
Sljedeće sedmice tužba za klevetu protiv SDA i potpisnika ovog saopštenja, napisao je predsjednik VSTV-a BiH

 

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija najavio je na Twitter profilu da će podnijeti tužbu za klevetu protiv SDA i potpisnika saopćenja za javnost Kluba SDA u Predstavničkom domu PS BiH u kojem reagiraju na događaje na relaciji Tužilaštvo BiH - direktor OSA-e Osman Mehmedagić.

 

U tom saopćenju se navodi da "Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a „formira predmet“ protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom".

 

"Sljedeće sedmice tužba za klevetu protiv SDA i potpisnika ovog saopštenja", napisao je Tegeltija uz link saopćenja koji je danas objavljen u medijima. Nešto kasnije je objavio i video na kojem svira harmoniku kao muzičku podlogu za najavljenu tužbu.

 

milan-tegeltija-harmonika

 

Inače, Tegeltija je u predmetu "Potkivanje" saslušan kao svjedok i nema status osumnjičenog iako je snimak koji je nastao u jednom kafiću u Banja Luci kompromitirajući za Tegeltiju jer govori da će vidjeti sa Dalidom Burzić šta je sa predmetom koji je prijavio privrednik Nermin Alešević. Aleševića je sa Tegeltijom povezao inspektor SIPA-e Marko Pandža, a osumnjičeni u predmetu su upravo Alešević i Pandža.  

 

U klubu SDA u Zastupničkom domu državne skupštine su: Adil Osmanović (predsjedavajući Kluba), Safet Softić (zamjenik predsjedavajućeg Kluba), Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Halid Genjac, Nermin Mandra, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić i Denis Zvizdić.

 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još