Uhapšeni vozač i suvozač iz 'touarega'

Objavljeni detalji nesreće: Evo koga je usmrtio Subašić i ko je bio sa njim

Hronika11.09.20, 10:43h

Objavljeni detalji nesreće: Evo koga je usmrtio Subašić i ko je bio sa njim
Smrt muškarca inicijala M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći

 

Nakon sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak a drugi je povrijeđen, sarajevska policija uhapsila je dvije osobe zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak, a drugi je povrijeđen, nakon čega je vozač tada još nepoznatog vozila pobjegao s mjesta nesreće.


Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u nesreći koja se u 19:40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M. H. (1965), dok je povbrede zadobio U. Dž. (1966).


Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.


On je zadobio lakše tjelesne povrede, kazali su iz MUP-a KS.


Tragajući za vozilom, pripadnici odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo "VW touareg" (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A. S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A. B. (1982), obojica iz Sarajeva.


Oslobođenje saznaje da je riječ o Aldinu Subašiću.


Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt osobe, neukazivanje pomoći osobi stradaloj u saobraćajnoj nesreći, a u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja u tri sata iza ponoći uhapšen je vozač automobila A. S.


Također, zbog neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela, uhapšen je i suvozač iz vozila A. B.


Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac, pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!