Video/ Gradonačelnik Tuzle otvoreno

Imamović: Nek nas prime u EU i NATO pa će migranti ostati kod Egejskog mora

Front11.09.20, 10:10h

Imamović: Nek nas prime u EU i NATO pa će migranti ostati kod Egejskog mora
Na inicijativu ministra Radončića Tuzla je izdvojila oko 0,2 posto budžeta i uplatili u državno ministartvo sigurnosti, to je oko 120 hiljada KM

 

- Migranti dolaze i prolaze kroz Tuzlu. Bilo je dosta krađe mobitela, provaljivanja u kuće ali ne da se nešto otuđi nego da prespava, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za BHRT.

 

- Oni svi kaže da im Tuzla ni USK nisu željena destinacija ali vidite kakve probleme imaju naši sugrađani i u USK. Evo vidjeli smo da ih Evropska unija ne prima. Ako oni ne žele da ih prime a stalo im je do sigursnosti onda neka nas prime u EU i NATO pa da se ta pukotina između Makedonije i Hrvatske zatvori pa neka granica bude na Egejskom moru, sve ostalo je licemjerno.

 

 

- Želimo pomoći migrantima, poštovati zakone i konvencije, ali dolazi do masovnih kršenja zakona i ilegalnih prelazaka, kazao je Imamović.

 

Svi trebamo uraditi nešto, problem je u državi, naša GP ima problem. Ima problem državno ministarstvo sigurnosti. Prvo želimo da se procesuiraju ljudi koji zarađuju na ovoj muci, odnosno osobe koje ilegalno prebacuju migrante. Prije svega treba pomoći graničnoj policiji. Ako bi 0,2 posto išlo sa svih nivoa vlasti ne bih niko osjetio a bilo bi dovoljno novca da riješimo naš državni problem.

 

- Na inicijativu ministra Radončića Tuzla je izdvojila oko 0,2 posto budžeta i uplatili u državno ministartvo sigurnosti, to je oko 120 hiljada KM, kazao je Imamović.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook