Zastupnik u Skupštini KS otkrio karte

Čampara: Ako nastave ovako, naravno da ću glasati za smjenu Vlade KS

Front11.09.20, 09:31h

Čampara: Ako nastave ovako, naravno da ću glasati za smjenu Vlade KS
Čampara je rekao da su mijenjani statuti javnih preduzeća kako bi se omogućilo dovođenje podobnih kadrova, odnosno da su iz akata javnih preduzeća brisane odredbe koje se odnose na fakultetske diplome i radni staž

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostovao je sinoć u emisiji Polis Televizije Sarajevo. Tema su bili zakoni o policiji koje je juče Vlada KS jednoglasno podržala ne tretirajući amandmane zbog kojih su zakoni vraćeni u proceduru prije tri mjeseca, te drugim brojnim temama, prenosi Raport.

 

“Ne krivim svog stranačkog kolegu ministra finanasija Halebića, jer on ne zna ni šta je uložio, on je stručnjak u oblasti finanasija. Sada smo izgubili tri mjeseca ponovo su se svi usaglasili i danas na Vladi je usvojeno bez amandmana. Neko mora odgovoriti na pitanje zašto smo izgubili tri mjeseca, do sada smo mogli imati i konkursne procedure u toku za prijem policijskih službenika”, kazao je Čampara te dodao da je samo trebalo da slušaju struku i da se ne bave politikansvom.

 

Čampara je rekao da su mijenjani statuti javnih preduzeća kako bi se omogućilo dovođenje podobnih kadrova, odnosno da su iz akata javnih preduzeća brisane odredbe koje se odnose na fakultetske diplome i radni staž.

 

„Ne može politika biti odgovor i razlog za struku. Što se tiče parlamentarne većine, ne bi više nikada nikome poželio da radi sa 18 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo. Ja više nikada ne bi bio u parlamentarnoj većini u kojoj je 18 ruku. Ako ova Vlada nastavi raditi kao do sada, naravno da ću glasati za njenu smjenu“, rekao je Čampara.

 

Čampara je govorio i o apsurdu u politici navodeći da se problematizira čak i to što se vidio s jednim funkcionerom iz NiP-a s kojim se druži godinama.

 

„Ja sam 15 godina prijatelj s bivšim ministrom privrede KS Harisom Bašićem. Zajedno smo radili u kabinetu Bakira Izetbegovića. A nedavno na nekom portalu pročitam kao čudno im što sam se našao s Bašićem. Pa šta bi bilo da se sutra nađem s mojim prijateljem Ismirom Juskom ili Zvonkom Marićem s kojim se godinama znam? Pa šta je ovo? Gdje mi živimo?“, kazao je Čampara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još