apelirali na javnost

DF pozvao na zaštitu Suda BiH i Ranka Debevca od pritisaka SNSD-a i Dodika

Front10.09.20, 12:41h

DF pozvao na zaštitu Suda BiH i Ranka Debevca od pritisaka SNSD-a i Dodika
Iz DF-a ističu da je upravo Sud Bosne i Hercegovine jedna od posljednjih, ako ne i posljednja brana scenariju institucionalnog kolapsa države

 

Demokratska fronta pozvala je javnost da stane u zaštitu sudija Suda Bosne i Hercegovine, konkretno u zaštitu predsjednika Suda Ranka Debevca koji je izložen političkim i drugim pritiscima SNSD-a i Milorada Dodika.

 

Navode da je cilj takvih pritisaka stvaranje takve vrste ambijenta u pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine u kojem bi finalni napad na državu i ustavni poredak Bosne i Hercegovine prošao bez ikakvih posljedica.

 

Iz DF-a ističu da je upravo Sud Bosne i Hercegovine jedna od posljednjih, ako ne i posljednja brana scenariju institucionalnog kolapsa države. 

 

- Demokratska fronta podsjeća da je vladavina prava jedan od ključnih prioriteta u Mišljenju Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU, te s tim u vezi ocijenjuje zabrinjavajućom šutnju međunarodnih a posebno evropskih zvaničnika u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o političkim napadima na Sud BiH - saopćeno je iz te stranke.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još