ljeto se ne predaje

Meteoalarm u BiH zbog ekstremno visokih temperatura, u nedjelju do 36 °C!

Hronika10.09.20, 09:51h

Meteoalarm u BiH zbog ekstremno visokih temperatura, u nedjelju do 36 °C!
Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje zbog magle za područje Prijedora, Višegrada, Sarajeva, Tuzle i Bihaća

 

Danas će u Bosni preovladavati pretežno sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Kako je navedeno u prognozi, dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

 

U Sarajevu je u jutarnjim satima moguća povećana niska naoblaka. Veći dio dana sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C, saopćeno je.

 

Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje zbog magle za područje Prijedora, Višegrada, Sarajeva, Tuzle i Bihaća, ali i zbog ekstremno visoke temperature za područje Trebinja i Mostara, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Vrijeme za vikend


Sunčano vrijeme uz visoke temperature zraka očekuje nas za dane vikenda u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

U subotu sunčano uz malu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 °C.

 

U nedjelju sunčano uz malu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!