Odigrani preostali četvrtfinalni mečevi

Poznati polufinalisti US Opena u obje konkurencije

Sport10.09.20, 09:42h

Poznati polufinalisti US Opena u obje konkurencije
Polufinala kod tenisačica igraju se u petak, a sastaju se Amerikanka Jennifer Brady i Japanka Naomi Osaka, te Serena Williams - Viktorija Azarenka

 

Protekle noći odigrani su preostali četvrtfinalni mečevi na US Openu u obje konkurencije, a plasman u polufinale izborili su Daniil Medvedev i Dominic Thiem u muškoj, te Serena Williams i Viktorija Azarenka u ženskoj konkurenciji.

 

Drugi nositelj Austrijanac Dominic Thiem svladao je Australca Alexa de Minaura 6-1, 6-2, 6-4, i u polufinalu će igrati protiv ruskog tenisača i trećeg nositelja Daniila Medvedeva koji je bio bolji od svog sunarodnjaka Andreja Rubleva 7-6(6), 6-3, 7-6(5).

 

U drugom polufinalu sastaju se Španac Pablo Carreno Busta i Nijemac Alexander Zverev.

 

Kod tenisačica domaća tenisačica Serena Williams bila je bolja od bugarske tenisačice Cvetane Pironkove 4-6, 6-3, 6-2, dok je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka nadigrala Belgijku Elise Mertens prepustivši joj svega jedan gem 6-1, 6-0.

 

Polufinala kod tenisačica igraju se u petak, a sastaju se Amerikanka Jennifer Brady i Japanka Naomi Osaka, te Serena Williams - Viktorija Azarenka.


(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!