Tužne vijesti

Bivši košarkaški reprezentativac BiH preminuo nakon srčanog udara

Sport09.09.20, 20:22h

Bivši košarkaški reprezentativac BiH preminuo nakon srčanog udara
Košarkaši klub Ćesko '93 predstavljao je Bosnu i Hercegovinu 1994. godine u Kupu Radivoja Koraća, gdje su se sastali sa poljskom ekipom Mazowiecki KS. U porazu od ekipe iz Poljske briljirao je Almir koji je postigao 31 poen

 

 

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Bjelan preminuo je od posljedica srčanog udara, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

 

Bjelan je rođen 1966. godine u Foči, a košarkom se počeo baviti 1979. godine kada je počeo trenirati u redovima sarajevskih Studenata gdje je proveo četiri godine i prošao sve selekcije. Godine 1984. otišao je na posudbu u Igman s Ilidže gdje se zadržao osam godina. Tokom ratnog perioda nosio je dres košarkaškog kluba Ćesko '93.

 

Košarkaši klub Ćesko '93 predstavljao je Bosnu i Hercegovinu 1994. godine u Kupu Radivoja Koraća, gdje su se sastali sa poljskom ekipom Mazowiecki KS. U porazu od ekipe iz Poljske briljirao je Almir koji je postigao 31 poen.

 

Zvanični nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 1995. godine protiv Gruzije u Tbilisiju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!