za razliku od brojnih, dobile poticaje

Kontroverzni 'korona zakoni' u FBiH: Kladionice dobile više novca nego vrtići: 'I tamo rade majke, kćerke, sestre...'

Biznis Klub08.09.20, 20:37h

Kontroverzni 'korona zakoni' u FBiH: Kladionice dobile više novca nego vrtići: 'I tamo rade majke, kćerke, sestre...'
Nisu spremni, kažu, kršiti doneseni "korona zakon" pred kojim su svi jednaki, a u kladionicama takođe rade, kako kažu, majke, sestre, kćeri

 

"Korona zakoni" koji su na snazi u kantonima Federaciji Bosne i Hercegovine izazivaju brojne kontroverze u javnosti. Jedan od glavnih razloga je taj što su kladionice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu dobile poticaje nakon pandemije. Dok brojne kompanije u tom bh. entitetu nemaju ili imaju malu pomoć nadležnih, oni koji su i tokom ograničenja rada poslovali putem online klađenja, dobivaju podršku nadležnih, za svaku poslovnicu - piše N1

 

Dok poznati psiholog i onaj koji pokušava pomoći ovisnicima o kladionici konstatuje kako su vrtići dobili 1.500, a kladionice u HNK 2.100 KM, odnosno ukupno blizu 150.000 za sve njih u ovom kantonu, Vlada kantona ne vidi ništa sporno u ovoj pomoći. Nisu spremni, kažu, kršiti doneseni "korona zakon" pred kojim su svi jednaki, a u kladionicama takođe rade, kako kažu, majke, sestre, kćeri.

 

"Ono što je ključno u cijeloj ovoj priči je procedura i pravila koja su vrlo jasno prezentirana. Dakle, zakon je imao svoj put, Vlada ga je utvrdila, on je u skupštinskoj proceduri dobio podršku i svako ko je sudionik provedbe ovog zakona, mora postupati isključivo prema njemu", kaže Pero Pavlović, portparol Vlade HNK.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još