danijela kristić uzvraća

Željko Komšić i DF iznova ponavljaju laži o NiP-u... Nažalost, sveo se tek na lijevo krilo SDA sa ulogom da...

Front07.09.20, 13:30h

Željko Komšić i DF iznova ponavljaju laži o NiP-u... Nažalost, sveo se tek na lijevo krilo SDA sa ulogom da...
Kristić ističe kako je "Komšić uspio da u posljednje dvije godine svojim svrstavanjem uz korupciju, nepotizam i stranačko rasparčavanje države Bosne i Hercegovine razočara i iznevjeri vlastite birače"

 

Danijela Kristić, dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo i zastupnica Naroda i Pravde, povodom jutrošnjeg saopštenja Demokratske fronte, kazala je kako je to ustvari "pokušaj političke diskreditacije Naroda i Pravde", te ističe kako takvim napadima "Demokratska fronta sa predsjednikom Željkom Komšićem pokazuju vlastitu bezidejnost koja će neminovno rezultirati nestankom sa političke scene i Demokratske fronte i Željka Komšića".

 

„Nažalost, Željko Komšić i Demokratska fronta vjeruju kako 100 puta izgovorena laž može postati istina pa iznova i iznova ponavljaju različite laži o Narodu i Pravdi od kojih je posljednja da Narod i Pravda podržava četničke elemente u Crnoj Gori. To pokazuje svu bezidejnost Demokratske fronte i samog Komšića kojima je jedina svrha zaštita SDA vlasti na svim nivoima, od općinskog do državnog“, navodi se u reagiranju Danijele Kristić, dopredsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo.


Kristić ističe kako je "Komšić uspio da u posljednje dvije godine svojim svrstavanjem uz korupciju, nepotizam i stranačko rasparčavanje države Bosne i Hercegovine razočara i iznevjeri vlastite birače".

 

„Komšić se, nažalost, sveo tek na lijevo krilo SDA sa ulogom da ponovo svoje glasove nakon izbora isporuči SDA. U toj misiji, za račun SDA Komšić je odustao i od Demokratske fronte pa na pozicije koje pripadaju stranci imenuje kadrove SDA, i od građanskog modela države za koji se zalagao pa dopušta da dogovor oko Mostara prave Čović i Izetbegović mimo institucija Bosne i Hercegovine. Nažalost, Komšić i Demokratska fronta pokazuju da se spremni i na nepatriotske poteze kakav je glas Sifeta Podžića, zajedno sa ministrima iz SDA, da se kroz srce Bosne i Hercegovine vozi biciklistička utrka nazvana „Trka kroz Srbiju“. Jasno je da Demokratska fronta više nema svrhu postojanja izuzev rada za SDA“, dodaje Kristić.

 

Na kraju, Kristić ističe kako je sigurna da će ovakvu ulogu Komšića prepoznati ne samo glasači već i sami članovi Demokratske fronte.

 

„Na primjeru Mostara i drugih mjesta vidjeli smo da i najviši dužnosnici Demokratske fronte prepoznaju i ustaju protiv ovakvog moralnog posrnuća stranke i njenog predsjednika. Narod i Pravda je moderni politički pokret centra, nastao sa jasnim određenjem da je opći interes, interes države, iznad svakog pojedinačnog interesa, prepoznavajući da su neki od glavnih problema našeg društva nedostatak morala u politici, korupcija, nepotizam, sistemsko urušavanje svih institucija... Narod i Pravdu sa takvim određenjem prepoznaju Bošnjaci, Srbi i Hrvati i građani koji se ne svrstavaju nacionalno. Jasno se razlikujemo od naših koalicionih partnera, ali nam je zajedničko tlo borba za državu, obične ljude, borba za izgradnju pravednog sistema i boljeg društva, borba protiv korupcije i nepotizma. Komšić i Demokratska fronta se, nažalost, svrstao na drugu stranu“, kaže Kristić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 76

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još