KAD SE HOĆE, SVE SE MOŽE

Samo 300 kreveta, a napravili čudo: Opća bolnica u Sarajevu u proteklih 50 dana pružila čak 52.147 usluga građanima!

Hronika05.09.20, 13:38h

Samo 300 kreveta, a napravili čudo: Opća bolnica u Sarajevu u proteklih 50 dana pružila čak 52.147 usluga građanima!
Vlada Kantona Sarajevo naredila je ovoj bolnici da radi non-stop, a Gavrankapetanović je u jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) odmah organizirao rad medicinskog osoblja i otvorio bolnicu

 

 


Opšta bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” od momenta od kad je za vršitelja dužnosti direktora izabran Ismet Gavrankapetanović pa do danas pružila je građanima 52.147 usluga, piše PRESS.


Prije 50 dana prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran je za vršitelja dužnosti direktora Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Uprkos stalnim pokušajima opstrukcijama koje se dolazile iz SDA i od direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, Gavrankapetanović uspio je u svojoj misiji osiguravanja kvalitetne zdravstvene usluge građanima.


U proteklom periodu Opšta bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” pružila je građanima čak 52. 147 usluga i to:


Ukupan broj pregleda na urgentnom centru – 5.206
Broj prijema u bolnicu – 1.329
Broj otpusta – 1.509
Ukupan broj pregleda na radiologiji – 11.128
Ultrazvučna dijagnostika – 4898
Muskoskeletna dijagnostika – 3713
Hirurški kabinet – 1414
Ortopedski kabinet – 4082
Kabinet za dermatovenerologiju – 1066
Opća hirurgija kabinet – 141
Urologija – 3464
Ortopedija – 2662
Broj elektivnih operacija -658
Broj hitnih operacija – 172
Broj ambulantnih operacija na urgentnom centru- 251
Broj ambulantnih operacija na kabinetu – 100


Mala bolnica sa 300 kreveta uspjela je za 50 dana hospitalizirati 1.400 osoba što je najbolji dokaz tome da su vrata Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” stalno bila otvorena za građane.


Vlada Kantona Sarajevo naredila je ovoj bolnici da radi non-stop, a Gavrankapetanović je u jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) odmah organizirao rad medicinskog osoblja i otvorio bolnicu.


Od Vlade Kantona Sarajevo očekuje se da pruži dodatnu finansijsku podršku Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” jer bez finansijske podrške prosto nije moguće očekivati da bilo koja bolnica, pa tako i Opšta bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, bez problema nastavi raditi s ovolikim prilivom pacijenata.


Dodatna finansijska sredstva trebala bi omogućiti još bolji nivo usluga koje pruža ova bolnica kao i njihov obim jer Opšta bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” namjerava svoje usluge i povećati i učiniti boljim.


Ministarstvo zdravstva KS i Zavod zdravstvenog osiguranja KS imat će priliku na primjeru Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” pokazati da li im je cilj unapređenje zdravstvenog sistema ili se za to zalažu samo deklarativno, piše PRESS.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još