VRAĆAJU LI SE PROSTITUTKE U ILEGALU

Bankrot najvećeg bordela na svijetu: Erotske usluge nisu izdržale korona mjere, a bilo je i do 1.000 klijenata dnevno...

Biznis Klub05.09.20, 12:07h

Bankrot najvećeg bordela na svijetu: Erotske usluge nisu izdržale korona mjere, a bilo je i do 1.000 klijenata dnevno...
Djevojke još uvijek prodaju erotske usluge tokom pandemije, ali bez plaćanja poreza... Sve je veća zabrinutost da bi zatvaranje legalnih javnih kuća moglo natjerati prostitutke na ilegalan rad

 

 


Njemački bordel, koji se smatra najvećim u Europi, podnio je zahtjev za bankrot. Bordel i ponuda erotskih usluga teško su pogođenie njemačkim protivkoronskim mjerama.


Dvoetažna Pascha površine 9.000 kvadratnih metara glavna je atrakcija u Kelnu u Njemačkoj. Sa oko 120 prostitutki, više od 80 zaposlenika i do 1.000 klijenata dnevno, ujedno je i jedna od najvećih javnih kuća na svijetu.


Bordel je otvoren u januaru 1972. u Hornstrase pod nazivom "Eros Center". Bila je to prva europska visokogradnja. 1995. godine bordel je preuzeo Hermann "Pascha" Muller i nazvao ga po svom nadimku. Kasnije je Mullerova grupa dodala istoimene kuće u Salzburgu, Munchenu i Linzu.


Bordel je iznajmljivao 126 soba prostitutkama za 180 eura dnevno. Stanarina je uključivala hranu, medicinsku njegu i porez od 20 eura koji su vlasti dnevno ubirale od prostitutki. Stanari su državljani mnogih zemalja, a oko 30 posto bili su iz Njemačke. Neki su unajmljenu sobu koristili kao "ured", drugi su također tamo živjeli.


Donedavno, kuća je bila otvorena 24 sata dnevno, klijenti su morali platiti ulaznicu od 5 eura za ulazak, a zatim direktno pregovarati sa ženama koje su radile samostalno.


Prvi je sprat bio rezerviran za jeftine usluge, a drugi za transrodne prostitutke. Kuća također ima hotel, noćni klub s plesačima, nekoliko barova i zasebnu javnu kuću u stilu kluba na gornjim katovima.


- Gotovi smo, rekao je direktor bordela Armin Lobscheid za njemačke novine Express. Prostitucija je u zemlji zabranjena od izbijanja virusa covid-19.


Lobscheid je kritizirao ponašanje njemačkih vlasti tokom epidemije u zemlji - posebno njihovu sposobnost da odrede kada će tvrtka moći nastaviti s radom.


- Službenici su nam govorili svake dvije sedmice da još ne smijemo otvoriti vrata. Dakle, nismo mogli planirati. Možda bismo spriječili bankrot uz pomoć banaka da su nam obećali da bi se stvari mogle srediti početkom sljedeće godine, rekao je.


Djevojke još uvijek prodaju erotske usluge tokom pandemije, ali bez plaćanja poreza, dodao je, izrazivši zabrinutost da bi zatvaranje legalnih javnih kuća moglo natjerati prostitutke na ilegalan rad.

 

(Indikator/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još