DOPUNA BUDŽETA GRADA SARAJEVA

Abdulah Skaka povećao iznos, kako bi svi učenici dobili novac: Grad Sarajevo dodijelit će blizu 500 stipendija

Hronika04.09.20, 14:56h

Abdulah Skaka povećao iznos, kako bi svi učenici dobili novac: Grad Sarajevo dodijelit će blizu 500 stipendija
Bez obzira koliko teške ekonomske prilike bile, uvijek će jedna od primarnih zadaća Grada biti da obezbijedi potrebna sredstva na normalno funkcionisanje života djece, mladih i njihovih porodica. Oni zaslužuju našu punu podršku i brigu - poručuje gradonačelnik Skaka

 

 


U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad i samim tim motivirani za buduće uspjehe.

 


„Investiranje u obrazovanje nema alternativu. Ulažući na različite načine u svoje mlade sugrađane, Grad Sarajevo značajno ulaže u svoju budućnost. Znanje je uvijek bilo važno, ali nikada važnije nego danas u globalnom svijetu kada trebamo adekvatno odgovoriti na brojne izazove“, istakao je Skaka.


Smatra da i u ovim vanrednim okolnostima, kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa,  moramo pozitivno razmišljati i djelovati.


Zato, bez obzira koliko teške ekonomske prilike bile, uvijek će jedna od primarnih zadaća Grada biti da obezbijedi potrebna sredstva na normalno funkcionisanje života djece, mladih i njihovih porodica. Oni zaslužuju našu punu podršku i brigu.


„Ne smijemo dozvoliti da naša djeca koja postižu izuzetne rezultate ne osjete radost priznanja i nagrade za svoj trud. Ujedno, naša je obaveza i pravo da budemo podrška i rodteljima, i učiteljima i nastavnicima. Svi oni obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. Zato zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana, posebno u ovim vanrednim okolnostima“, naglasio je Skaka.


Uvjereni smo da će stipendija Grada pružiti dodatnu motivaciju za njihove buduće uspjehe, da budu još bolji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!