Ne nazire se kraj drame u bh. gradiću

Nastavnik udaljen sa nastave jer ne želi nositi masku: 'Obilježje pokornosti i brnja, dolazim opet bez maske!'

Hronika04.09.20, 10:14h

Nastavnik udaljen sa nastave jer ne želi nositi masku: 'Obilježje pokornosti i brnja, dolazim opet bez maske!'
Direktor škole kaže da je dva sata pokušavao urazumiti kolegu da se pridržava preporuka ali bezuspješno

 

Slaviša Spasojević, nastavnik matematike i fizike u OŠ Sveti Sava u Modriči, danas je udaljen sa nastave zbog nepoštovanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru.

 

Ovo je potvrdio Zlatko Lazić, vd direktora škole, piše MojaModrica.info.

 

Lazić kaže da se sa ovakvim ponašanjem nije susreo nikad i da je na sve moguće načine pokušao da riješi ovu situaciju, međutim Spasojević čvrsto stoji pri svojoj odluci o nenošenju maske.

 

 

- Nastavnik Slaviša Spasojević već treći dan odbija da nosi masku u učionici. Prvi dan škole smo odmah obavili razgovor od dva i po sata pokušavajući da urazumimo kolegu da se pridržava preporuka ali bezuspješno. Danas, nakon dvije usmene opomene, napisao sam i pismenu opomenu nastavniku nakon čega je isti udaljen sa nastave, a mi smo obezbijedili adekvatnu zamjenu. Za sutra je Slaviša takođe najavio da će doći na posao, ali da opet neće nositi masku - rekao je Lazić koji dodaje da su slučaj prijavili i sanitarnom inspektoru kako bi što prije razriješili ovaj slučaj.

 

Podsjećamo, Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska "obilježje pokornosti i brnja", te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još