Burno na Cetinju

'Znamo šta je bilo u Sarajevu, mi to ovdje dopustiti nećemo': Hiljade Crnogoraca ispred sjedišta Mitropolije SPC

Front03.09.20, 19:02h

'Znamo šta je bilo u Sarajevu, mi to ovdje dopustiti nećemo': Hiljade Crnogoraca ispred sjedišta Mitropolije SPC
Građani koji su razgovarali sa reporterom N1 otkrili su da ni u najluđem snu nisu mogli vjerovati kako će se desiti incidenti kao što je bilo prethodnih dana

 

Više hiljada građana danas se pod sloganom "Samo za Crnu Goru, ni za jednu partiju" okupilo ispred manastira u Cetinju, gdje je sjedište Mitropolije crnogorsko-primorske. Kako je javio reporter N1, ovaj skup nema zvaničnog organizatora.

 

Brojni građani su došli ispred manastira kako bi poslali poruku da su isključivo za građansku Crnu Goru, nikako za bilo koju partiju. Istakli su i kako je Crna Gora uvijek bila zemlja mira.

 

U razgovoru za N1, jedan od učesnika skupa, koji je kazao da je unuk narodnog heroja, okrivio je Srpsku pravoslavu crkvu i mitropolita Amfilohija za stanje u ovoj zemlji.

 

"Barjačiti sa četničkim zastavama u Cetinju i Crnoj Gori neće sigurno, znamo što je bilo u Sarajevu, mi to ovdje dopustiti nećemo. Onaj sa bradom jedini je razlog zla u Crnoj Gori", rekao je.

 

Građani koji su razgovarali sa reporterom N1 otkrili su da ni u najluđem snu nisu mogli vjerovati kako će se desiti incidenti kao što je bilo prethodnih dana. Skup je protekao mirno, a osiguravalo ga je nekoliko policijskih patrola.

 

Zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske

 

Mitropolija crnogorsko-primorska nadležnim organima uputila je zahtjev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira, kao i da postoji uznemirenost vjernika i drugih gradjana.

 

"Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, dobroželjitelji su Crne Gore", navedeno je u saopštenju, koje prenosi Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

 

Kako je rečeno, još tokom jučerašnjeg radnog dana obaviješteni su Odjeljenje bezbijednosti Cetinje, direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

 

Sa ovim opisom Policiji i MUP-u, upoznati su i Gradonačelnik Cetinja, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook