član je i Upravnog odbora te ustanove

Još jedan odlazak sa KCUS-a: Smijenjen Dželaludin Junuzović, šef hirurških disciplina

Hronika02.09.20, 19:12h

Još jedan odlazak sa KCUS-a: Smijenjen Dželaludin Junuzović, šef hirurških disciplina
Sa KCUS-a je prije nekoliko dana otišao je i abdominalni hirurg Jusuf Šabanović, a prije njega još nekoliko ljekara


Prema odluci Upravnog odbora KCUS-a raspisan je interni oglas za izbor i imenovanje direktora Hirurških disciplina Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon što je s te pozicije smijenjen Dželaludin Junuzović, saznaje Oslobodjenje

 

Junuzović je i član Upravnog odbora KCUS-a, a postavljen je za v.d. šefa Urologije. 

 

Junuzović je nedavno potpisao odluku kao direktor Hirurških disciplina da će od 17. avgusta početi raditi sve operacije tercijarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite koje se mjesecima nisu radile (sekundarni nivo nikako), a tercijarne samo hitni slučajevi što je pravdano situacijom sa koronavirusom. 

 

Sa KCUS-a je prije nekoliko dana otišao je i abdominalni hirurg Jusuf Šabanović, a prije njega još nekoliko ljekara.

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu od dolaska Sebije Izetbegović za direktoricu napustilo je svojevoljno ili dobilo otkaz više od 160 ljudi. Najveći dio tog kadra nikada nije nadoknađen niti može biti jer je riječ o velikom broju profesora. U tom periodu upravo zbog nedostatka kadra u određenim oblastima ne rade se više ni specijalizacije, pa su tako neki ljekari pored Sarajeva morali ići u Mostar ili Tuzlu - piše Oslobođenje. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još