Pandemija uzima danak

Fabrika obuće u Tuzli privremeno otpušta oko 300 radnika: 'Još smo u šoku, nismo svjesni...'

Biznis Klub01.09.20, 14:28h

Fabrika obuće u Tuzli privremeno otpušta oko 300 radnika: 'Još smo u šoku, nismo svjesni...'
Menadžment Intrala negira da će fabrika biti zatvorena. Samo je, kažu, riječ o nužnoj pauzi do pristizanja novih narudžbi i eventualno sklapanja novih ugovora s drugim potencijalnim kupcima

 

Fabrika obuće "Intral BiH" u Tuzli će zbog drastičnog gubitka poslova na tržištu, koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa, privremeno otpustiti oko 300 radnika.

 

Menadžment obećava da će se radnici krajem godine sukcesivno vraćati na posao, ukoliko se realizira saradnja i sa drugim potencijalnim kupcima, izvještava Federalna televizija.

 

- Još smo u šoku. Nismo svjesni. Ovo je jedini izvor prihoda za mnoge od nas ovdje. Tako diktira svjetsko tržište. Obuća ne ide, svjesni smo toga - kaže Rezefina Buljubašić.

 

Menadžment Intrala negira da će fabrika biti zatvorena. Samo je, kažu, riječ o nužnoj pauzi do pristizanja novih narudžbi i eventualno sklapanja novih ugovora s drugim potencijalnim kupcima.

 

- Vlasnici su donijeli odluku, kao što je to normalno u ovakvim situacijama da se radnici privremeno pošalju na Zavod za zapošljavanje i da će poslije kraće pauze biti vraćeni na posao. Nije tačno da će Intral BiH prestati s poslovanjem - ističe Alija Šehović, direktor firme Intral BiH.

 

Sada je na potezu država, čije mjere nisu uspjele samo u Tuzlanskom kantonu spasiti nekoliko hiljada radnih mjesta koja su već ugašena zbog korona krize.

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još