Brza reakcija MUP-a KS

Tuča na Ilidži završila fatalno: Uhapšena dva migranta zbog sinoćnjeg ubistva

Hronika01.09.20, 08:32h

Tuča na Ilidži završila fatalno: Uhapšena dva migranta zbog sinoćnjeg ubistva
Obojica su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, rečeno je za Avaz iz MUP-a

 

 

Na Ilidži u Sarajevu sinoć je izbila tučnjava između migranata u kojoj je jedna osoba preminula.

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvojicu migranata. Jedan je osumnjičen za ubistvo, a drugi za pomoć počinitelju nakon učinjenog krivičnog djela, potvrđeno je za Avaz.

 

- Obojica su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - rečeno je za Avaz iz MUP-a.

 

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć je naglasio da je što prije "neophodno da se država uhvati u koštac s problemom kriminala koji generišu ilegalni ekonomski migranti i pristupi deportacijama kao najefikasnijem rješenju".

 

- Kada je ministar sigurnosti bio gospodin Radončić, on je predložio da se krene s deportacijama. Odgovorno tvrdim da se s tim započelo tada, sigurno bismo sada imali mnogo manje posljedica i mnogi migranti koji BiH tretiraju kao tranzitnu rutu, bili bi obeshrabreni da krenu ovim putem. Nikome se ne ide da potroši na hiljade i hiljade eura i dođe pred granicu EU i da ga onda s granice Bosne i Hercegovine vratite nazad. Ne bi im više BiH bila željena tranzitna ruta - rekao je Jusko.  

 

Prema Jusku, ovo je problem koji prije svega zavisi od najvišeg nivoa vlasti, dok organi na nižem mogu samo da trpe posljedice odluka koje dolaze s vrha.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!