GRAS

Devet novih minibusa od sutra u funkciji javnog prijevoza u Sarajevu: Evo kojim će dionicama saobraćati

Hronika31.08.20, 17:44h

 Devet novih minibusa od sutra u funkciji javnog prijevoza u Sarajevu: Evo kojim će dionicama saobraćati
Radi se o minibusima marke Isuzu, koje je Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa UNDP-om nabavila za potrebe preduzeća GRAS. Vrijednost nabavke je oko 1,5 miliona KM, a vozila ispunjavaju sve svjetske standarde

 

Devet novih minibusa će u utorak, 1. septembra biti uključeno u saobraćaj, saopćeno je iz KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo (GRAS).

 

Radi se o minibusima marke Isuzu, koje je Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa UNDP-om nabavila za potrebe preduzeća GRAS. Vrijednost nabavke je oko 1,5 miliona KM, a vozila ispunjavaju sve svjetske standarde.

 

Opremljena su euro 6+ motorima što znači da je riječ o vozilima s minimalnom emisijom štetnih gasova, vrlo su komforna, posjeduju klima uređaje i, ono što je veoma bitno, ulaz prilagođen osobama s invaliditetom.   

 

- Sa ovim vozilima značajno će biti unaprijeđen kvalitet minibuskog saobraćaja koji će građanima pružiti redovan i udoban prijevoz - navodi se u saopćenju.

 

Kako se nadalje navodi, vozila će saobraćati na linijama za Faletiće, Tihoviće, Poljine, Nahorevo, Rječicu, Sedrenik, Mokrine, Korču, Luke i Trzanj.

 

Iz GRAS-a pozivaju građane/korisnike usluga javnog gradskog prijevoza da budu odgovorni prema javnoj imovini i da na bilo koji način ne uništavaju vozila, "jer prije svega služe njihovim potrebama".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!