mišljenje dr. kisić- tepavčević

Drugog talasa neće biti jer se ovaj neće ugasiti? Evo koji su uslovi potrebni da bi se proglasio kraj prvog

Hronika30.08.20, 13:58h

Drugog talasa neće biti jer se ovaj neće ugasiti? Evo koji su uslovi potrebni da bi se proglasio kraj prvog
Ona je ukazala da može da se desi da se ponovo razbukti epidemiološka situacija, a da posebno zabrinjava činjenica da u zemljama u okruženju postoji trend porasta oboljelih

 

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević, izjavila je da po svemu sudeći na jesen neće biti drugog talasa virusa korona, već da će u period drugih respiratornih infekcija ući sa ovom prvom, koji će se samo nastaviti.

 

Ona je za Telegraf.rs rekla da je teško da će imati 28 dana bez novozaraženih, što je uslov da se kaže da je prvi talas epidemije završen.

 

Kisić Tepavčević je ukazala da je posljednjih nedjelja u Srbiji zabilježen postepen pad laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije korona virisom, ali da baš zato sada treba "da smognemo snage da se bez ikakvog opuštanja i dalje pridržavamo svih mjera, jer se pokazalo da su efektne.

 

Ona je ukazala da može da se desi da se ponovo razbukti epidemiološka situacija, a da posebno zabrinjava činjenica da u zemljama u okruženju postoji trend porasta oboljelih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još