Sanela Prašović-Gadžo sigurna pred izbore

'Već sam jednom pobijedila Semira Efendića! Pred snagom mojih argumenata, on se tada povukao...'

Front29.08.20, 18:58h

'Već sam jednom pobijedila Semira Efendića! Pred snagom mojih argumenata, on se tada povukao...'
Vi ćete se sjetiti, kao i javnost u BiH, da sam prije tri godine zajedno s građanima koji žive na području općine Novi Grad digla glas protiv nezakonite izgradnje benzinske pumpe - podsjeća kandidatkinja SBB-a za načelnicu sarajevske općine Novi Grad na lokalnim izborima u novembru

 

 

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, generalna sekretarka te stranke, a sada i kandidatkinja SBB-a za načelnicu sarajevske općine Novi Grad, nekadašnja novinarka, urednica i voditeljica, bez dlake na jeziku u intervjuu za Azru govori o svojoj novoj političkoj kandidaturi, položaju žene na bh. političkoj sceni, te šta će prvo uraditi ako bude izabrana za načelnicu.


Istoga dana kada je obznanjena njena kandidatura krenula je u akciju. S prvom jačom kišom u Sarajevu, ona je izlaskom na teren, kako joj to novinarski damar nalaže, videodokazom pokazala za sada tek dio dugogodišnjih problema “Efendićeve teritorije”. Snimila je po ko zna koji put poplavljene novogradske podvožnjake i ulice i sve “okačila” na svoje profile na društvenim mrežama te se obratila građanima.


– Koliko godina unatrag, dragi građani s područja općine Novi Grad Sarajevo, slušate različito profilirane laži o rješavanju ovih problema? Svaki put kada kiša malo više pada, podvožnjak prema Buča Potoku i Buljakovom Potoku poplavi. I ne samo mjesto podvožnjaka. Poplavi i cesta, pa osim što se spašavate jedva se izvlačeći iz vozila, morate i da vozite poplavljenom cestom, moleći se da vam se vozilo ne zaustavi. Eh, vidite, učinkovita općinska vlast ne izvlači se i ne pronalazi izgovore pričom o nadležnostima. Učinkovita općinska vlast traži rješenja, koordinira s drugim nivoima vlasti, rješava i sanira problem i čini život građana boljim. Potpuno je nedopustivo što ovaj problem nije poodavno riješen. I nemojte da vas lažu da se to ne može riješiti. Može. Naravno da može. A ja znam kako. I uradit ću to – poručila je Prašović-Gadžo.


Odlučno, kako smo je i navikli gledati i slušati, odgovara na naša pitanja o predstojećem “fajtu” sa Strankom demokratske akcije i Semirom Efendićem, koji će se na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH 15. novembra pokušati izboriti za treći mandat na čelu Novog Grada Sarajevo.


Koliki je za Vas izazov ovaj izlazak na megdan kandidatu koji je politički već odavno isklesan u SDA, stranci s trodecenijskim iskustvom na vlasti?


– Već sam jednom pobijedila Semira Efendića, tako da mi to iskreno i ne predstavlja neki poseban izazov. Vi ćete se sjetiti, kao i javnost u BiH, da sam prije tri godine zajedno s građanima koji žive na području općine Novi Grad digla glas protiv nezakonite izgradnje benzinske pumpe, a koja je bila u neposrednoj blizini stambenih objekata, udaljena tek četiri-pet metara. Ta pumpa bi predstavljala ekološku bombu usred naselja i bila bi opasnost za život i zdravlje građana. Tada sam argumentima i činjenicama porazila gospodina Efendića. Pred snagom argumenata i suočen s otporom građana on se povukao i benzinska pumpa se neće graditi na toj lokaciji.


Nastavak intervjua, kao i šta sve smatra svojim prednostima nad Efendićem, čitajte u aktuelnom broju magazina Azra

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još