NIKO NE NUDI RJEŠENJE, SAMO SVAĐE

Šarović panično upozorava: Uskoro će u BiH biti 20.000 migranata! Dok je Mektić bio ministar, nikada ih nije bilo više od 4.500!

Front29.08.20, 17:16h

Šarović panično upozorava: Uskoro će u BiH biti 20.000 migranata! Dok je Mektić bio ministar, nikada ih nije bilo više od 4.500!
- Migranska kliza eskalira, a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim 'prepucavanjima', a ustvari najviše se bave sami sobom - ističe Šarović

 


Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjedonosno vrlo rizičnim, izjavio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.


- SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju 'svađaju' sa svojim partnerima u vlasti – kazao je Šarović.


Istovremeno, podsjeća da, dok je ministar u Vijeću ministara BiH bio Dragan Mektić, za njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji, uključujući i 2019. godinu, nikada nije prelazio broj od 4.500, a da je trenutno u Bosni i Hercegovini više od 12.000 migranata.


Nadalje upozorava "da je tendencija da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000, što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim“.


- Migranska kliza eskalira, a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim 'prepucavanjima', a ustvari najviše se bave sami sobom - ističe Šarović.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još