GODINAMA BIO V.D. DIREKTORA

Nove četiri godine na čelu BH Telecoma: Sedin Kahriman imenovan za generalnog direktora, Vlada FBiH dala saglasnost

Biznis Klub29.08.20, 15:31h

Nove četiri godine na čelu BH Telecoma: Sedin Kahriman imenovan za generalnog direktora, Vlada FBiH dala saglasnost
Kahriman je u proteklom periodu bio vršilac dužnosti direktora BH Telecoma

 

 

 

Vlada Federacije juče je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju Sedina Kahrimana za generalnog direktora ovog dioničkog društva, na period od četiri godine.
Podsjetimo da je Kahriman u proteklom periodu bio vršilac dužnosti direktora BH Telecoma

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine juče je usvojila Rješenje o imenovanju Šerifa Isovića za direktora Porezne uprave Federacije BiH, saznaje PRESS. 

 
Administrativna komisija Vlade Federacije BiH predložila je federalnim ministrima da se za direktora Porezne uprave FBiH imenuje trenutni vršitelj dužnosti direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović, a što je i usvojeno na sjednici Vlade FBiH.

 
Četverogodišnji mandat Isovića počeo je teći od 30. jula 2020. godine.


Također, data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru BH­Gasa d.o.o. Sarajevo za donošenje odluke o imenovanju Rijada Mutapčića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa ovog privrednog društva do 25.10.2020. godine, kada ističe mandat člana Uprave ­ direktora BH-Gasa.


Danas je data prethodna saglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata. Za vršioce ovih dužnosti imenovani su Denis Zahirović, Mesud Ajanović, Nurdin Sadiković, Muvedet Šišić, Amir Karić, Zijo Brzina i Žarko Pušić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još