vojin mijatović poručio

Bh. političari koji se miješaju u izbore u Crnoj Gori žele dokazati da su 'veliki Srbi', a velikodostojnicima SPC-a poručujem...

Front29.08.20, 14:47h

Bh. političari koji se miješaju u izbore u Crnoj Gori žele dokazati da su 'veliki Srbi', a velikodostojnicima SPC-a poručujem...
Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojio Parlament Crne Gore većinom glasova je isključivo unutrašnja stvar države Crne Gore i pozivam sve van Crne Gore da se ne miješaju u isto

 

U izbornom procesu u Crnoj Gori kao ni u jednoj drugoj susjednoj državi nikada neću učestvovati, niti ću se miješati, kaže Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, a nakon što je uvidio da se mnogi bh. političari miješaju u aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.

 

"To je isključivo stvar te države i njenih građana. Također nikada neću dozvoliti i uvijek ću osuditi miješanje političara iz susjednih zemalja u izborni proces u BiH ili bilo koje drugo unutrašnje pitanje BiH. Moj narod je u Bosni i Hercegovini, a poštujem i cijenim sve narode i ljude širom regiona. Vjeorispovjest je lična stvar svakog čovjeka i nema nikakve veze i ne smije imati nikakve veze sa državom.

 

Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojio Parlament Crne Gore većinom glasova je isključivo unutrašnja stvar države Crne Gore i pozivam sve van Crne Gore da se ne miješaju u isto.

 

Političarima iz BiH koji su odlučili da se miješaju za radi dokazivanja kako su "veliki Srbi" moram poručiti da imaju tonu problema kod kuće i da bi bilo bolje da počnu da rade kod svoje kuće i rješavaju probleme svojih građana!

 

Građanima Crne Gore želim uspješne i demokratske izbore i nek bolji pobijedi.

 

Velikodostojnicima SPC-a želim poručiti da se okrenu Bogu i svom narodu, da izađu iz skupocjenih automobila i vila, da se okanu politike i države, narod vam je gladan i nestaje, a zavjetovali ste se da služite Bogu i narodu, a ne političkim i kriminalnim elitama", kaže Mijatović, prenosi NAP.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još