bit će zanimljivo na lokalnim izborima

Ko su najmlađi kandidati za načelnike u BiH: Tu su 'Kralj šiše', 'najzgodniji kandidat u RS-u', neki koji tek stupaju u politiku...

Front29.08.20, 13:01h

Ko su najmlađi kandidati za načelnike u BiH: Tu su 'Kralj šiše', 'najzgodniji kandidat u RS-u', neki koji tek stupaju u politiku...
Isak, u Zenici poznatiji i kao "Kralj šiše", je već započeo predizbornu kampanju, te je na njegovoj i na Facebook stranici njegovog oca Rame Isaka objavljen niz amaterskih promotivnih videa

 

Sudeći prema do sada poznatim imenima koja će se naći na glasačkim listićima za načelnike i gradonačelnike na predstojećim Lokalnim izborima, najmlađi kandidat dolazi iz Zenice - piše Faktor

 

Radi se o Arnelu Isaku, 24-godišnjem ministru za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, te kandidatu A-SDA za gradonačelnika Zenice. Isak je široj javnosti postao poznat nakon što ga je ta stranka, kojom u Zenici rukovodi njegov otac Ramo Isak, predložila za kantonalnog ministra.

 

Isak, u Zenici poznatiji i kao "Kralj šiše", je već započeo predizbornu kampanju, te je na njegovoj i na Facebook stranici njegovog oca Rame Isaka objavljen niz amaterskih promotivnih videa.

 

Dvije godine je od Arnela Isaka starija Nejira Sarajlić, kandidatkinja Platforme za progres za načelnicu Općine Stari Grad Sarajevo, dok njen stranački kolega, 39-godišnji Edin Bunda, ulazi u utrku za načelnika Općine Ilidža. Oboma su, prema njihovim tvrdnjama, ovo prva politička iskustva, te do sada nisu bili politički aktivni.

 

Stranka koja je ponudila najveći broj kandidata za načelnike i gradonačelnike je SDA, a njih 17 su mlađi od 40 godina.

 

Najmlađi među njima je Jasmin Musić, 28-godišnji kandidat za načelnika Općine Ključ, a godinu dana stariji je Adnan Mujanović, kandidat za načelnika Općine Vukosavlje. Kandidat za načelnika Breze Vedad Jusić i kandidat za načelnika Novog Goražda Muhamed Mašić imaju po 30 godina, dok kandidat za načelnika Lukavca Irfan Halilagić ima 32 godine.

 

Mirsad Aličajić iz Cazina i Mersudin Nanić iz Bužima su 33-godišnji SDA-ovi kandidati za načelnike, dok su među kandidatima mlađim od 40 godina još Mirnes Tukić (Doboj jug, 36), Mirsad Čizmić (Žepče, 36), Almin Ćutuk (Pale u FBiH, 35), Advan Akeljić (Vitez, 37), Mirnes Nuhić (Kiseljak, 37), Amel Saltaga (Glamoč, 39) i Salih Dubičić (Bratunac, 39).

 

Kompletan tekst pronađite ovdje

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još