NAŠA STRANKA TVRDI - NAČELNIK IZGUBIO KONTROLU

Semir Efendić pred svake izbore obećava 'kongresni centar', a planira stambene nebodere do 40 spratova!

Front28.08.20, 09:57h

Semir Efendić pred svake izbore obećava 'kongresni centar', a planira stambene nebodere do 40 spratova!
Pozivamo načelnika da obustavi projekat u ovom obliku i prestane stanovnicima Novog Grada obećavati 'kongresni centar' koji to neće biti“, kažu u Općinskom odboru Naše stranke Novi Grad

 

 

 

 

Iz Naše stranke ukazuju na to da je aktuelni načelnik općine Novi Grad Semir Efendić očigledno izgubio inspiraciju, pa nakon što je u jednoj kampanji najavljivao izgradnju kongresnog centra, a u drugoj bazene na Dobrinji, sada pribjegava reciklaži ovih ideja.


„Iako još od 2012. godine Semir Efendić pred svake izbore obećava 'kongresni centar', činjenica je da su ovim spornim projektom planirana tri najveća stambena nebodera u Kantonu Sarajevo od 29 do 40 spratova sa malo kongresnog prostora, ako ih investitor ikada odluči izgraditi. Godinama ukazujemo na to da u ovoj zoni nisu predviđeni stambeni objekti, te da zbog toga nismo dali podršku ovom projektu. Po naknadno urađenom planu, uvrštene su stambene jedinice koje zauzimaju čak četiri puta veću kvadraturu od kvadrature kongresnog centra“, tvrde iz ove stranke.


Ova zona je definisana isključivo kao zona društvenih djelatnosti, što znači da u njoj nije dozvoljeno graditi stambene objekte, koji će, ukoliko budu izgrađeni, ostati bez prateće društvene infrastrukture (vrtići, škole, ambulante, prostor za otpad, parkovi), kao što je to bio slučaj sa više novoizgrađenih stambenih naselja u Sarajevu.


Pozivamo načelnika da obustavi projekat u ovom obliku i prestane stanovnicima Novog Grada obećavati 'kongresni centar' koji to neće biti“, kažu u Općinskom odboru Naše stranke Novi Grad.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još