vlada ks osigurava milion km za prvu fazu adaptacije

Bivši Armijski centar postaje COVID izolatorij: Planiran smještaj oko 40 bolničkih kreveta

Hronika27.08.20, 17:16h

Bivši Armijski centar postaje COVID izolatorij: Planiran smještaj oko 40 bolničkih kreveta
Kako je navedeno, Vlada KS će osigurati potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra, odnosno prizemlja ovog objekta, koji uključuje građevinsko-zanatske i instalaterske radove

 

Zaključkom sa današnjeg nastavka 30. sjednice, Vlada Kantona Sarajevo zadužila je Ministarstvo zdravstva KS, JU Zavod za javno zdravstvo KS i JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, da hitno i bez odlaganja pokrenu realizaciju projekta adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra u krugu Opće bolnice za potrebe formiranja COVID izolatorija Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNDP-jem.

 

Također su zaduženi da pruže stručnu pomoć i daju saglasnost na finalno projektno rješenje za izolatorij, saopćeno je iz Vlade KS.

 

Kako je navedeno, Vlada KS će osigurati potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra, odnosno prizemlja ovog objekta, koji uključuje građevinsko-zanatske i instalaterske radove.

 

- Na ovoj etaži objekta planiran je smještaj oko 40 bolničkih kreveta. Stručni-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju KS - saopćeno je.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još