mirko šarović poručio

Hladan tuš za Dodika! U Beogradu se pričalo samo o novcu i jedino što je taj sastanak pokazao jeste da...

Front27.08.20, 16:10h

Hladan tuš za Dodika! U Beogradu se pričalo samo o novcu i jedino što je taj sastanak pokazao jeste da...
Dodao je da je Dodik izostavio jednu važnu činjenicu kada se žalio predsjedniku Srbije da se mimo Daytona na nivo BiH prenose ovlaštenja i preuzima kontrola u sistemu odbrane, vojske, sudova, pravosuđa, bezbjednosti, granične službe i finansija

 

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je, reagujući na jučerašnji sastanak koji je održan u Beogradu, da je "Vučićev hladan tuš Dodiku" još jednom pokazao da je velika priča o otcjepljenju Republike Srpske samo poznati predizborni trik.

 

- U Beogradu se pričalo samo o novcu i jedino što je taj sastanak pokazao jeste da nam treba finansijska pomoć. Potpuno je jasno da aktuelna vlast i ovoga puta želi da pomoć Republike Srbije iskoristi u predizborne svrhe - naglasio je Šarović.

 

Dodao je da je Dodik izostavio jednu važnu činjenicu kada se žalio predsjedniku Srbije da se mimo Daytona na nivo BiH prenose ovlaštenja i preuzima kontrola u sistemu odbrane, vojske, sudova, pravosuđa, bezbjednosti, granične službe i finansija.

 

- Dodik je jedino zaboravio da kaže da je za prenos nadležnosti u svim pobrojanim nadležnostima u parlamentu glasao ili odobrio upravo njegov SNSD - zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još