sastanak u beogradu

Vučić s predstavnicima RS-a: Dogovoren zajednički praznik, 17 km autoceste, a prvi avion iz Trebinja poletjet će...

Front26.08.20, 12:54h

Vučić s predstavnicima RS-a: Dogovoren zajednički praznik, 17 km autoceste, a prvi avion iz Trebinja poletjet će...
- Analizirali smo ekonomsku suradnje, sve naše projekte i mi ćemo prije kraja godine i početkom sljedeće godine uputiti dodatnu financijsku podršku RS-u, a o iznosu novca ćemo obavijestiti javnosti. Nećemo ništa kriti, već ćemo se pohvaliti time - kazao je Vučić

 

Najvažniji interes Srbije je mir i stabilnost te očuvanje Republike Srpske (RS) po načelima Dejtonskog sporazuma, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu nakon sastanka s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem.

 

Vučić je u izjavi za novinare kazao kako je na sastanku bilo riječi o svim aspektima suradnje Srbije i Republike Srpske.

 

- Analizirali smo ekonomsku suradnje, sve naše projekte i mi ćemo prije kraja godine i početkom sljedeće godine uputiti dodatnu financijsku podršku RS-u, a o iznosu novca ćemo obavijestiti javnosti. Nećemo ništa kriti, već ćemo se pohvaliti time - kazao je Vučić.

 

Dodao je kako se razgovaralo i o izgradnji zračne luke u Trebinju, a Vučić je optimistično najavio kako će prvi avion iz Trebinja poletjeti već 2022. godine.

 

Najavio je i suradnju na izgradnji 17 kilometara autoceste od mosta preko Save na granici do Bijeljine, kao i rad na ujednačavanju školskih programa.

 

Na sastanku u Beogradu dogovoren je i zajednički praznik koji će se obilježavati 15. rujna, na dan probijanja solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

 

Dodik je kazao kako je Vučića upoznao s provedbom Dejtonskog sporazuma, istaknuvši kako srpski narod u Bosni i Hercegovini nije zadovoljan trenutnom situacijom.

 

- Bošnjačko rukovodstvo u Sarajevu želi degradirati RS. Uvijek me iznenade prijetnje ratom iz Sarajeva. (…) Naša politika je politika mira i tražimo da mir bude trajan i stabilan - poručio je Dodik.

 

Dodao je da su "Bošnjaci devastirali politički status Hrvata u Federaciji BiH" te da to isto žele napraviti Srbima.

 

- Ovih dana mogli ste čitati da neki zagovaraju nove ustavne promjene. Mi dobro znamo da to znači novo razvlašćivanje RS-a. Mi branimo međunarodni sporazum, želimo da se provodi Ustav iz Daytona i ne želimo da nam se nameću rješenja - kazao je Dodik.

 

Govoreći u statusu Kosova, Dodik je kazao politički predstavnici srpskog naroda u Bosni i Hercegovine neće dopustiti priznavanje neovisnosti Kosova te da će pratiti politiku Srbije.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još