U jeku epidemije premijer Nenadić našao rješenje

Od pivare do šumarstva, od hljeba do sapuna: Svega u biografiji... Ko je privremeni ministar zdravstva KS?!

Front26.08.20, 10:49h

Od pivare do šumarstva, od hljeba do sapuna: Svega u biografiji... Ko je privremeni ministar zdravstva KS?!
DF-ov ministar privrede u Vladi KS Draško Jeličić rođen je u Sarajevu 1956. godine, gdje je završio osnovnu školu, Prvu gimnaziju i Ekonomski fakultet

 

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić je na, osnovu Zakona o Vladi KS, donio Odluku o određivanju ministra privrede Draška Jeličića za privremenog vršioca funkcije ministra zdravstva.

 

Ovakvu odluku premijer je donio zbog privremene spriječenosti ministra zdravstva, tj. bolovanja dužeg od 30 dana.

 

DF-ov ministar privrede u Vladi KS Draško Jeličić rođen je u Sarajevu 1956. godine, gdje je završio osnovnu školu, Prvu gimnaziju i Ekonomski fakultet.

 

Obavljao je poslove na vodećim funkcijama u privrednim društvima u Kantonu Sarajevo. Radio u sektoru šumarstava i prerade drveta (Šipad Holding), u sektoru trgovine i prehrambene industrije (Sarajevska pivara, Sprind i Klas), kao i u sektoru štamparske djelatnosti i izrade ambalaže i kartonaže (MIMS i Polet), a dio radnog vijeka proveo u multinacionalnim kompanijama Plena – RTC Cemet i Saponia Osijek.

 

Posljednjih deset godina radio je u javnom sektoru baveći se izradom proračunskih dokumenata, analizom i projekcijama makroekonomskih pokazatelja, kao i analizama koje se odnose na programe državne podrške u okviru Federalnog ministarstva finansija te na poslovima javnih nabavki i pružanja usluga federalnim organima u okviru Službe za zajedničke poslove.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još