Dodik odgovorio predsjedavajućem Predsjedništva BiH

'Džaferović je u ratu bio komandant, a ja samo političar... Ono što ste uradili Hrvatima, nama sigurno nećete'

Front25.08.20, 17:27h

'Džaferović je u ratu bio komandant, a ja samo političar... Ono što ste uradili Hrvatima, nama sigurno nećete'
Prema Dodikovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da Šefik Džaferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

 

- Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio komandant u ratu, a ja samo političar. Bio sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio komadant policije koja je morala da procesuira one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije preduzeo. I ko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopšte relevantan - rekao je novinarima Dodik, prenijela je Srna.

 

- Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije preduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi vjerujemo u BiH koju on predstavlja? - upitao je Dodik.

 

Prema njegovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima.

 

- Nemojte vi nama prijetiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizovali u Federaciji BiH, a sada žele da to urade i sa Srbima u uvjerenju da ćemo nestati i da ća nas biti manje. Naravno da nećemo nestati - poručio je Dodik.

 

Šta je Šefik Džaferović rekao čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 137

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još