Ministar za obrazovanje, nauku i mlade ks

U Kantonu Sarajevo neće biti odgađanja početka nastave, škole će biti opremljene svime što je neophodno

Front25.08.20, 13:08h

U Kantonu Sarajevo neće biti odgađanja početka nastave, škole će biti opremljene svime što je neophodno
Pojasnio je da model nastave koji su pripremili omogućava siguran povratak učenika, a uskoro slijedi i sastanak s direktorima osnovnih i srednjih škola

 

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić izjavio je danas u Sarajevu da je u jednom trenutku razmatrana mogućnost odgađanja početka nastave u KS, ali je zaključeno da nema potrebe za tim.

 

Pojasnio je da model nastave koji su pripremili omogućava siguran povratak učenika, a uskoro slijedi i sastanak s direktorima osnovnih i srednjih škola.

 

- Škole će biti opremljene svime što je neophodno kako bi školska godina počela, a direktori i nastavnici će dobiti jasne smjernice kako da realizuju nastavu - rekao je Krivić. 

 

Dodao je da ostaje da se vidi koliko će učenika biti u školskim klupama, budući da kombinovani model koji je odabran podrazumijeva da učenici razredne nastave imaju mogućnost da idu u školu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!