Bez dlake na jeziku

Pećanac: Sjeća li se iko ijednog smislenog poteza Vlade KS? Svima bi učinili uslugu ako bi odstupili!

Front25.08.20, 08:27h

Pećanac: Sjeća li se iko ijednog smislenog poteza Vlade KS? Svima bi učinili uslugu ako bi odstupili!
Sada je jasno da je ova Vlada koalicije petak 13 bila sačinjena samo da se makne najuspješnija Vlada Kantona Sarajevo, Vlada koju je predvodila šestorka

 

Nermin Pećanac, nedavno smijenjeni direktor JU „Služba za zapošljavanje KS“, te bivši ministar unutrašnjih poslova KS prokomentarisao je političku situaciju u Kantonu Sarajevo, te se osvrnuo na rad trenutne Vlade KS. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

 

Da li postoji uopšte smisao postojanja aktuelne Vlade Kantona Sarajevo? 


Da li se neko sjeća i jednog smislenog poteza Vlade Kantona Sarajevo koji je u proteklih šest mjeseci olakšao bilo šta građanima Kantona Sarajevo u ovim teškim vremenima?


Isto kao da su ministri sastavljeni na način da su im njihovi stranački šefovi dugovali protu-uslugu. Apsolutno se vidi odsustvo karaktera i kompentencije u svim segmentima i resorima koje Vlada Kantona Sarajevo pokriva.


I u ratu je vlast funkcionirala i rat nije bio opravdanje da vlast ne funkcionira, a aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo sve je opravdanje samo da ne rade svoj posao. 


Ono što posebno izaziva podozrenje i zabrinutost građana je njihovo neznanje i politiziranje, dok ljudi umiru od virusa COVID 19 Vlada je podložna političkim razmjericama i prepucavanjima. 


Njihova jedina svrha, ili bar ono što su ti ministri shvatili kao svoj zadatak je kadriranje i donošenje odluka o nezakonitim smjenama uprava po javnim preduzećima. 


U ovoj kriznoj situaciji više nije važno koja će stranka imati primat, jer ljudski životi su u pitanju, zato treba odmah reagovati i sastaviti novu Vladu Kantona Sarajevo koja će da radi svoj posao. Aktuelna Vlada bi nam svima učinila uslugu ako bi odstupila sa dužnosti, jer je očigledno da je vrijeme da odu. 


Sada je jasno da je ova Vlada koalicije petak 13 bila sačinjena samo da se makne najuspješnija Vlada Kantona Sarajevo, Vlada koju je predvodila šestorka. 


Zato treba odmah pristupiti formiranju nove Vlade, pa i nek bude ekspertna vlada, samo nek radi svoj posao i rješava goruće probleme građana. 


Ovako bojim se da ćemo i dalje tragati za putevima pacijenata, za neophodnim kriznim mjerama, raspiratorima, izolatorijima, zaštitnoj opremi itd, a odgovorni će biti na odmoru!, napisao je Pećanac.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još