Uoči izbora odlazi Kellyanne Conway

Najdugovječnija Trumpova savjetnica napušta Bijelu kuću

Front24.08.20, 14:42h

Najdugovječnija Trumpova savjetnica napušta Bijelu kuću
Nismo se slagali oko brojnih pitanja ali smo jedinstveni prema onima koji su najbitniji - djeci. Za sada i za moju voljenu djecu, ja ću biti manje drama i više mama, piše ona

 

Kellyanne Conway, jedna od najutjecajnijih i najdugovječnijih savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, objavila je da napušta Bijelu kuću krajem mjeseca.

 

Conway, čelnica Trumpovog predizbornog štaba uoči izbora u 2016. godini, postala je prva žena koja je uspješno predvodila predizbornu kampanju za ulazak u Bijelu kuću, a također je bila visoka savjetnica predsjednika. Ona je izvijestila Trumpa o svojoj odluci u Ovalnom uredu.

 

Conway se pozvala na potrebu da provodi više vremena sa svoje četvero djece u pismu ostavke koje je uputila u nedjelju navečer. Njen suprug George postao je glasni Trumpov kritičar a njena porodica bila je temom tračeva u Washingtonu.

 

- Nismo se slagali oko brojnih pitanja ali smo jedinstveni prema onima koji su najbitniji - djeci. Za sada i za moju voljenu djecu, ja ću biti manje drama i više mama - piše ona.

 

Još je planirano da ona govori na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u ovoj sedmici. Njen suprug, advokat koji se odrekao Trumpa nakon izbora u 2016., postao je član Lincoln projekta, grupe Republikanaca posvećene poražavanju Trumpa, prenosi Associated Press.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!