Pravi ljetni dan

Špica sezone u Tuzli: Zbog navale gostiju dva puta zaključavali kapije Panonskih jezera

Biznis Klub23.08.20, 14:03h

Špica sezone u Tuzli: Zbog navale gostiju dva puta zaključavali kapije Panonskih jezera
Panoniku je tokom cijelog jučerašnjeg dana posjetilo 6.950 gostiju

 

 

Kompleks Panonskih jezera jučer je zabilježio najbolju posjetu u ovoj sezoni, koja je zbog preventivnih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa specifična i za posjetitelje i za uposlenike Panonike.

 

– Jučer smo konačno imali pravi ljetni dan sa temperaturom zraka preko 33 stepena, vode od 28 stepeni i uobičajenim salinitetom od 35 grama/litar. Posjetili su nas gosti iz cijele BiH, Sarajeva, Zenice, Bihaća, Travnika, Cazina, Velike Kladuše, Bijeljine, Dervente itd., ali i dragi susjedi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Osijeka, kao i veliki broj građana Tuzle i Tuzlanskog kantona. Zbog primjene preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa Covid 19, u dva navrata smo morali zatvoriti ulazne kapije od 13.30 i 15.30 sati zbog mogućnosti dostizanja kapaciteta od 5.000 posjetilaca u realnom vremenu – istakli su iz Panononike.

 

Panoniku je tokom cijelog dana posjetilo 6.950 gostiju, a istovremeno je na Panonici boravilo maksimalno 4.736 gostiju (u 17.30 sati). S obzirom na površinu kompleksa od 75.000 kvadrata, i u ovom slučaju je bilo dovoljno prostora za siguran boravak gostiju i obezbjeđenje najvažnije preventivne mjere – sigurnosnog razmaka, koji kontroliše 36 radnika spasilačko-redarske službe Ski-Jet Tuzla i ostali uposlenici JKP Pannonica doo Tuzla.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!