DANAS U SARAJEVU

Prelijep i emotivan dan na VF Golf igralištu - 2. Juniorski turnir i tradicionalni Turnir ruža

Sport22.08.20, 21:32h

Prelijep i emotivan dan na VF Golf igralištu - 2.  Juniorski turnir i tradicionalni Turnir ruža
Ove godine ruže za svaki birdy u Sarajevu će biti položene na mezar rano preminulog bivšeg predsjednika ovog kluba Tarika Đenana Mušića

 

 


U organizaciji portala bhgolf.ba i Golf kluba Sarajevo danas su na prelijepo urđenom terenu sarajevskog golf igrališta odigrana dva turnira - 2. Juniorski turnir i tradicionalni Turnir ruža.


Na drugom juniorskom turniru portala nastupili su polaznici škole Golf kluba Sarajevo, koju je Klub ove godine, u dosadašnjem periodu, u potpunosti finansirao. Svi učesnici su u startu proglašeni pobjednicima, a zbog svog marljivog rada i besprijekornog golferskog ponašanja najbolje sportske rezultate na današnjem turniru su postigli Ajnur Selmanagić, Dal Smajić i Noa Bilalagić


Nastupom naših juniora izuzetno je bio zadovoljan i njihov trener PRO-Dejan Šaran, koji im je zajedno sa predsjednikom Golf saveza Jasminom Selmanagićem  uručio pehare i nagrade.


Na tradicionalnom Turniru ruža, koji se svake godine održava u čast naših preminulih golfera, nastupilo je 28 takmičara. Na ovom turniru se za svaki ubačeni birdy (jedan udarac ispod predviđenog broja udaraca) kupuje po jedna ruža koja se u nedjelju (sutra) položi na grob nekog od naših preminulih golfera.


Ove godine ćemo se sjetiti: Benjamina Filipovića, Zije Selmanagića, Midhata Uštovića, Memice Husića, ali i onih koji nisu sa nama od 2020. godine - Tarika Đenana - Mušića, Veljka Lončara i Ibrahima Mujanovića - kažu iz Golf kluba Sarajevo.

 
Ove godine ruže za svaki birdy u Sarajevu će biti položene na mezar rano preminulog bivšeg predsjednika ovog kluba Tarika Đenana Mušića.


Najbolje rezultate u kategoriji gospode postigli su Jasmin Selmanagić (4 birdy-a), Kenan Mujanović iz Golf kluba Krivaja Zavidovići sa jednim birdy-em i najboljim ličnim rezultatom na sarajevskom igralištu te Gordan Miralem. 


Među damama je očekivano najbolja bila Anita Selmangić ispred Arijane Selmanagić i Mirjane Mirković


Od iduće godine u istom terminu Turnir ruža - turnir birdy-a igrati će se na svim golf terenima u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, Posušju i Zavidovićima.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!