iz SDA oštro poručili

Vučić iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH... Slične stvari je radio i Milošević!

Front21.08.20, 15:23h

Vučić iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH... Slične stvari je radio i Milošević!
Tražimo od predsjednika Srbije da prestane s ovakvim djelovanjem, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević, koji je time doveo do najveće nesreće, ratnih sukoba i zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata


"Koordinirano djelovanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s vlastima RS-a u svrhu povezivanja statusa Kosova s entitetom RS u aktuelnim pregovorima Srbije i Kosova, predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu s ciljem ugrožavanja njene cjelovitosti" - navodi se u saopćenju SDA. 

 

"O tome svjedoče posljednje izjave Milorada Dodika, koji je kazao da je s Vučićem u Banjoj Luci imao sastanak o „statusu RS-a“, te da su se dogovorili da vlasti RS-a upute dokumentaciju o tome, što nedvosmisleno potvrđuje da Vučić, nasuprot deklarativno korektne i pomirljive, iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH.

 

Tražimo od predsjednika Srbije da prestane s ovakvim djelovanjem, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević, koji je time doveo do najveće nesreće, ratnih sukoba i zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

 

Svako ko misli da može ovakvim djelovanjem iza kulisa nasrtati na cjelovitost Bosne i Hercegovine, mora da zna da time ruši Dejtonski mirovni sporazum, a time i mir u Istočnoj Evropi, te da patrioti ove države neće dopustiti da se otme nijedan pedalj njene teritorije, kao što nismo dopustili da se to učini i u mnogo težim vremenima za Bosnu i Hercegovinu", piše u saopćenju SDA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još