Borba za Bijelu kuću

Joe Biden prihvatio predsjedničku nominaciju Demokratske stranke: 'Neka ovo bude kraj mračnog američkog poglavlja'

Front21.08.20, 13:47h

Joe Biden prihvatio predsjedničku nominaciju Demokratske stranke: 'Neka ovo bude kraj mračnog američkog poglavlja'
U obraćanju bivšeg potpredsjednika, uglavnom okrenutom budućnosti, on je izrazio nadu da je "nada mnogo moćnija od straha" i obećao je boriti se protiv širenja virusa i recesije od prvog dana svog predsjedničkom mandata, uključujući i ukaz o obaveznom nošenju zaštitnih maski

 

Joe Biden prihvatio je nominaciju Demokratske stranke da postane njen kandidat na izborima za američkog predsjednika, oštro osuđujući bavljenje aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa pandemijom koronavirusa.

 

- Naš aktuelni predsjednik iznevjerio nas je u svojoj temeljnoj dužnosti. On nas nije zaštitio, oni nije uspio zaštititi Ameriku - izjavio je Biden, nazivajući to "neoprostivim", četvrtog i posljednjeg dana Demokratske nacionalne konvencije, koja je uglavnom održana online.

 

U obraćanju bivšeg potpredsjednika, uglavnom okrenutom budućnosti, on je izrazio nadu da je "nada mnogo moćnija od straha" i obećao je boriti se protiv širenja virusa i recesije od prvog dana svog predsjedničkom mandata, uključujući i ukaz o obaveznom nošenju zaštitnih maski.

 

Odlučni govor, održan bez publike zbog pandemije i stoga bez uobičajenih uzvika podrške i aplauza, imao je za cilj da odvrati napade na Bidena iz Trumpovog tabora da je 77-godišnji demokratski kandidat postao mentalno nestabilan.

 

- Neka istorija bude u stanju da poruči da je ovo kraj mračnog američkog poglavlja koji počinje ovdje večeras - zaključio je Biden, prije nego što je napustio binu sa suprugom Jill, mašući pristalicama s maskama na licima koji su ga čekali pred zgradom u svojim automobilima, na distanci, nakon čega je počeo vatromet, prenosi dpa.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!