Njemački medicinski avion sletio u Omsk

Postoji pet mogućih dijagnoza za stanje Navalnog: Ljekari ne daju da bude prebačen na liječenje izvan Rusije

Hronika21.08.20, 10:29h

Postoji pet mogućih dijagnoza za stanje Navalnog: Ljekari ne daju da bude prebačen na liječenje izvan Rusije
Saveznici Navalnog žele da on bude prebačen na liječenje izvan zemlje, ali je Murahovski izjavio da postoje mnoga pravna pitanja koja treba riješiti prije nego što to može da se dogodi

 

 

 

Glavni ljekar klinike u kojoj se liječi ruski opozicionar Aleksej Navalni u sibirskom gradu Omsku rekao je danas da se njegovo stanje popravilo u manjoj mjeri, ali da je i dalje nestabilno i da bi pokušaj transportovanja pacijenta bio rizičan po njegov život.

 

Ljekar Aleksander Murahovski izjavio je da postoji pet mogućih dijagnoza za stanje Navalnog i da će rezultati testova stići za dva dana.

 

On je odbio da odgovori na pitanje da li je Navalni otrovan.

 

Saveznici Navalnog žele da on bude prebačen na liječenje izvan zemlje, ali je Murahovski izjavio da postoje mnoga pravna pitanja koja treba riješiti prije nego što to može da se dogodi.

 

On je rekao da su najbolji ljekari doletjeli iz Moskve da bi liječili Navalnog.

 

Saveznici Navalnog smatraju da je Kremlj spriječio medicinsku evakuaciju u Njemačku i da ova odluka dovodi u smrtnu opasnost Navalnog, jer je bolnica u kojoj leži u Sibiru slabo opremljena.

 

Njegova supruga Јulija rekla je da su ljekari prvo pristali da Navalni bude transportovan, ali su se predomislili u posljednjem trenutku.

 

Kremlj je juče objavio da će zdravstvene vlasti razmotriti svaki zahtjev da Navalni bude prebačen u neku evropsku kliniku i da otvoreno govore o njegovom zdravstvenom stanju.

 

Spor je nastao u vrijeme kada je njemački medicinski avion sletio u Omsk.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!