Željko Komšić, član Predsjedništva BiH

Dok ne angažujemo OS BiH na granici sa Srbijom, migranti ostaju u RS

Front20.08.20, 19:24h

Dok ne angažujemo OS BiH na granici sa Srbijom, migranti ostaju u RS
Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH 11. juna prošle godine rezolutno odbio takvu mogućnost, čime su nastavljeni nelegalni prelasci migranata s teritorije Srbije na teritoriju BiH, rekao je Komšić

 

 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da je prisustvo migranata u manjem bh. entitetu 'direktna posljedica Dodikovog odbijanja prijedloga da se na granici BiH sa Srbijom angažuju Oružane snage BiH'.

 

- Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH 11. juna prošle godine rezolutno odbio takvu mogućnost, čime su nastavljeni nelegalni prelasci migranata s teritorije Srbije na teritoriju BiH. On je time faktički migrante pozvao u entitet Republika Srpska (RS). Sve dok je to tako, i dok Dodik odbija da angažujemo OS BiH kako bi spriječili nelegalne ulaske migranata u BiH, i u oba njena entiteta, migranti koji se sada nalaze u entitetu RS tu treba i da ostanu - kazao je Komšić, saopćeno je Kabineta Komšića. 

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još