Radončić podržao građane koji se okupljaju u Krajini

'Džaferović je ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka BiH! On napokon mora mrdnuti iz Sarajeva, a ima tri opcije...'

Front18.08.20, 17:39h

'Džaferović je ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka BiH! On napokon mora mrdnuti iz Sarajeva, a ima tri opcije...'
Nedržavničkom podrškom ambasadoru Islamske Republike Pakistan, koja je sistemski skrivalac identiteta hiljada ilegalnih migranata, Džaferović je ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka i u BiH i da domaće policijske snage potpuno ignoriraju, smatra Radončić

 

Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je na svojoj Facebook stranici komentarisao migrantsku krizu, te prozvao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Radončićevu objavu prenosimo u cjelosti:

 

- Nema rješavanja pitanja masovnih ilegalnih ekonomskih migracija bez promjene strateškog stava čija je personifikacija trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

 

Nedržavničkom podrškom ambasadoru Islamske Republike Pakistan, koja je sistemski skrivalac identiteta hiljada ilegalnih migranata, Džaferović je ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka i u BiH i da domaće policijske snage potpuno ignoriraju.

 

Da je počeo proces legalnih deportacija u skladu sa međunarodnim pravom - što sam kao ministar sigurnosti BiH inicirao - situacija bi bila sigurno bolja.

 

Zato puno podrška građanima koji se okupljaju u Krajini.

 

Džaferović napokon mora mrdnuti iz Sarajeva, otići pred građane koji su u strahu od ilegalnih migranata zaključani u svojim kućama.

 

Ako se boji, neka ostane u Sarajevu i, za početak, proglasi personom non-grata pakistanskog ambasadora. Time bi pokazao da shvata ozbiljnost situacije i da počinje štititi suverenitet i sigurnost Bosne i Hercegovine i pravo građana. Ako to neće, ima i treće opcija – neka da ostavku!

 

U Predstavničkom domu PSBiH - gdje se u slučaju ostavke bira njegov nasljednik - sigurno ima sposobnijih i odgovornijih političara iz SDA.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još